ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır

RİSALE-İ NUR IŞIĞINDA GELECEĞİN İNŞASI-2

e-Posta Yazdır PDF

Bir önceki yazımızda değindiğimiz ayet-i kerimeye göre insanlık, renk dil, kültür farklılıklarına rağmen aynı anne babadan yaratılmış, sonradan farklı şubelere kavim ve kabilelere ayrılmıştır. Ayrılıktan maksat, aralarındaki tanışmayı ve dayanışmayı kolaylaştırmak gayesini güder, birinin diğerine üstünlüğü ifade etmez.

Bediuzzaman, insanlığın birbiriyle tanışıp dayanışması hedefli milletlere ayrılmış olması halini, bir ordunun teşkilatlanmasına benzetmektedir.

Nasıl ki, bir ordu fırkalara, fırkalar alaylara, alaylar taburlara, bölüklere takımlara kadar tefrik edilir/ayrılır. Taki her neferin muhtelif ve müteaddid menasebeti ve o münasebatı ve o münasebata göre vazifeleri tanınsın, bilinsin... Ta o ordunun efradlaları/fertleri düstür-ü teavun/yardımlaşma kuralı altında hakiki bir vazife-i umumiye/genel görevlerini görsün ve hayatı icmaiyyeleri/sosyal hayatları a'danın/düşmanların hücumundan masum kalsın, yoksa tefrik ve inkisam bir bölük bir bölüğe karşı rekabet etsin; bir fırka bir fırkanın aksine
Son Güncelleme: Pazartesi, 02 Eylül 2024 02:14 Devamını oku...
 

Hayata abanmak gerek!

e-Posta Yazdır PDF

Üstün Dökmen Hoca söyleyince bir başka söylüyor…

Televizyonda “Küçük Şeyler” programıyla ve yazdığı kitaplarla hayatımıza ayna tutan, kendimizi ve birbirimizi daha iyi tanıyıp hayatı sevmeyi ve hoşgörü geliştirmeyi öğreten psikolog, eğitimci yazar Prof.Dr. Üstün Dökmen Vergi Portalı’nın konuğu olmuş. Paylaşılmaya değer şeyler söylemiş:
Sizin için şair, bilim adamı, eğitimci, psikolog diyebiliriz. Hatta Küçük Şeyler isimli bir televizyon programınız, yine televizyon dizisi olan bir tiyatro eseriniz var. Ama siz kendinizi nasıl tanımlarsınız, size sormak istiyorum. Üstün bey kimdir bu kadar vasfın yanında?
Bilim insanı. Eşim de bilim insanı. Bilim insanı sayılırım. Artı, tiyatro yazarı olduğumu sanıyorum. Şair miyim, ondan çok emin değilim. Üç şiir kitabım var, yayınlanmış dört tiyatro oyunum var. Şair olup olmadığımı bilemiyorum, cidden anlayamıyorum. Ama bilim insanı olup olmadığınıza kurullar karar veriyor. Doktor, doçent, profesörlük veriyorlar. Demek bilim insanıymışım diyorsunuz. Tiyatro yazarıyım da zannederim. Devlet
Son Güncelleme: Pazartesi, 02 Eylül 2024 02:14 Devamını oku...
 

Resulullah'ın Uygulamasıyla Eğitimin 40 Altın Kuralı

e-Posta Yazdır PDF
Efendimiz, sallallahu aleyhi vesellem, bütün güzel hasletlerinin yanı sıra en mükemmel öğretmen olarak da bütün insanlığa rehber olmuştur. Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellem, eğitimde, güzel üslup ve belirgin bir metod uygulamıştır. Efendimiz'in eğitim modeli, İslam'ın öğretilmesi ve anlatılmasında örnek alınacak tek ve en geçerli modeldir
 
Söylediğini yaşardı!
1. Efendimiz, söylediği hakikatleri bizzat yaşayarak hayatıyla göstermiştir.
 
2. Dinî yükümlülükleri yavaş yavaş, basamak basamak bir sistemle öğretmiştir.
 
3. Öğretmede orta yolda durmaya ve insanları bıktırmaktan uzak durmaya dikkat göstermiştir.
 
4. Öğrenenler arasındaki kişisel farklılıkları göz önünde bulundurmuştur.
Devamını oku...
 

Çocuklara Namaz Alışkanlığı Kazandırmak İçin Neler Yapmalı?

e-Posta Yazdır PDF
İçimizde en ufak bir şüphe bulundurmayarak şuna inanıyoruz ki, Allah tarafından insanlığa gönderilen son mükemmel din olan İslam, bütün insanlar için en ideal en huzurlu hayat tarzını sunan bir din olarak çocuklarımızı da küçük yaşlardan itibaren ibadetlere ve özellikle de namaz ibadetine alıştırmamız gerektiğini emir ve tavsiye eder.
 
Çocuklarımızın hem dini terbiyelerinde hem de ibadet anlamında gösterdikleri hassasiyet ölçüsünde üzerinde en fazla durulması gereken husus namaz ibadetidir.
 
Namaz ibadetinin İslam'daki diğer ibadetlere nazaran çok daha sıklıkla ifade ediliyor olması, onun çok önem arz ettiğini ortaya koyar. Peygamber Efendimiz (sav) da hadis-i şeriflerinde namazın üzerinde çok durmuş, ona çok büyük önem vermiştir. Namaz farzı; hiçbir şartı olmaksızın gerçekleştirilmesi istenen bir farzdır. Diğer farzların büyük kısmı bir takım şartlara bağlanmışken Namaz ibadeti şartlara bağlanmamıştır.
 
Devamını oku...
 

Bir Hüsn-i Zan Talimi

e-Posta Yazdır PDF

“Eğerçi ben değilim bâde-nûş-i bezm-i visâl
Hüdâ’ya hamd ki sermest-i sâgâr-ı lâyım.”
(Veled Çelebi)
 
[Her ne kadar vuslat meclisinde bade içenlerden değilsem de Allah’a hamd olsun ki kadeh dibindeki tortuyla kendimden geçmiş bir haldeyim.]

Divan şiirimizde içkiden, meyhaneden, sarhoşluktan bahseden bir hayli beyit vardır. Zaman zaman bir günahı anlattığı vaki ise de ekseriya birer mazmun, yani benzetmelik yahut semboldür bu kavramlar. Aşk hâlinin, cezbenin, vecd ve istiğrakın ifadesi için çokça kullanılırlar.

Tasavvuf ehli bazı şairlerden aşklarının coşkunluğu veya sekerat halinin galip gelmesiyle bazen son derece fütursuz sözler sâdır olur. Yahut bazen de hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığına dikkat çekmek maksadıyla, beyitlerinin zahirini ilk bakışta yanlış anlamaya müsait bir tarzda bilhassa tanzim ederler. Veled

Devamını oku...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 02:14
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1254
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2380488