ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home İSLAM FIKIH Tesettür

Tesettür

e-Posta Yazdır PDF

Hanımların örtünmesi demek nesli korumak için Allah’ü tealânın kullarına ihsan buyurduğu önemli emirlerinden biridir. Rabbimiz Kur’an-ı Keriminde ve Rasulü vasıtasıyla bizi yeteri kadar uyarmıştır. İnsan nefsi sınır tanımaz hırslarla doludur. Eğer insan bu hırslarını bu dünyada frenlemezse ahırette sonsuz nimetlerden mahrum kalır.

Hanımları korumadan nesil korunamaz. “Hanımları korumak için de önce kalplerinde tesettür mevhumunu yerleştirmek gerekir. Kalpler tesettüre girmeden kadını sınırlamak imkânsızdır.”  Tesettürlü gibi görünen bazı hanımlarda öyle maskaralıklar görüyoruz ki ecnebilerde bile böylesi görülmez.
Allah’ü tealânın yüce Kur’an-ı Keriminde buyurduğu; Hanımlarımızı iman nuruyla aydınlatmalı, ahret fikri iyi işlenmeli, dünyanın oyun ve eğlenceden ibaret bir sınav yeri olduğu gerçeği beyinlere kazınmalıdır. Her hanım kardeşimiz Hz. Fatıma’tüz Zehra annemizi örnek almalıdır. Hz. Fatıma Radiyallahü Anha öldükten sonra yıkanırken bile kendisini birinin göreceğinden çok korkmuş ona göre vasiyet buyurmuşlardır.
Şimdi bazı hanımlar açılma çılgınlılığında yarışıyorlar. Hepimizin her bir nefesi ya Cennet’imize tuğla, ya Cehennemimize kütüktür. İlâhi kameralar A’dan Z’ye her şeyimizi kaydediyorlar. Neye güveniyoruz, ne cevap vereceğiz?
Bir büyüğümüz şu beyitinde bizleri uyarıyor.

“Bu günü düşünürüm, dün geçti, yarın var mı?
Gençliğe de güvenmem, ölen hep ihtiyar mı?”

Mücahit BİLGETÜRK

Son Güncelleme: Cumartesi, 04 Mayıs 2024 00:01  

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 00:01
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1251
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2249526

Haberler

RABBİM VERMEK İSTERKEN, BEN NEDEN İSTEMEYEYİM...

AHMET TÜRKAN