ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home ALINTI YAZILAR KÖŞE YAZILARI 2040 Mezopotamya Olimpiyatları

2040 Mezopotamya Olimpiyatları

e-Posta Yazdır PDF

Ütopik bir proje ama günün birinde neden gerçeğe dönüşmesin. Projenin ana hatlarnını Psikolojik Danışman Pedagog Mehmet Teber'den dinleyin.

Evet, sayın seyirciler! Ben Ultum Eşen.   2040 Mezopotamya Mutluluk Olimpiyatları’na hoş geldiniz. Hepinizin bildiği gibi bu olimpiyat dünyada ilk defa düzenleniyor. İnsanoğlu yüz yıllar boyunca koşma, zıplama, hoplama, gülle atma gibi birçok alanda olimpiyat düzenledi. Ancak mutluluk gibi önemli bir konuda olimpiyat düzenlemek hiç akıllara gelmedi. Türkiye başbakanı Nasni’nin teklifi ile dünyanın gündemine gelen bu olimpiyat, ilk defa medeniyetin beşiği olan Mezopotamya’da bugün başlıyor. Olimpiyat iki kısımdan oluşuyor. İlkinde devletler, ikincisinde ise bireyler yarışıyor. 

Olimpiyatların ilk etabında her ülke, kendi ülkesi için geliştirdiği mutluluk yayan projesini bizimle paylaşacak. Projeler okunurken ve paylaşılırken ülke adı verilmeyecek. Siz değerli izleyicilerimizin oyları ile seçilen mutluluk projesi, tüm ülkelerde uygulanacak. Evet, şimdi ülkelerin projesini sırasıyla dinlemek için proje sunucularımıza bağlanıyoruz.

Proje 1: Güzel Haber

Merhaba Eşen ve bizi izleyen konuklar! Hemen ilk projemizden bahsedelim. İlk projemiz Güzel Haber projesi. Projenin temelinde “Mutsuzluğu ve olumsuzluğu medya yayıyor.” anlayışı yatıyor. Projenin geliştiricilerine göre medya yoluyla her gün olumsuzluklar bir araya getirilip adına da haber denilerek insanlara yutturuluyor. İnsanlara mutsuzluk bizzat medya tarafından yayılıyor. Projeye göre, artık izin verilen birkaç medya dışında hiçbir medya bundan sonra olumsuz ve kötü haber yayınlamayacak. Sürekli iyilikler halkın önüne sunulacak. Ve halk iyi haberlerle kısa sürede mutluluğu yakalayabilecek.   

Proje 2: Mutluluk Aşısı

Merhaba değerli izleyiciler! İkinci projemiz sağlık ve tıpla ilgili. Bu projenin adı Mutluluk Aşısı. Mutluluğun insan vücudunda salgılanan serotonin hormonu ile sağlandığı artık bilimsel bir gerçek. Bu nedenle proje, serotonin ve bitkisel özler içeren bir aşıdan oluşuyor. Aşı olan kişi 6 ay süreyle oldukça mutlu oluyor. Olumsuzlukları görmezden geliyor ya da gözünde küçültüyor. Aşının etkisi geçtiğinde yeniden aşı olmak gerekiyor. Uygulaması kolay bir proje olması, projenin en avantajlı yönü olarak belirtiliyor.   

Proje 3: Mutluluk Paylaşmaktır

Sayın seyirciler, üçüncü projemizin adı Mutluluk Paylaşmaktır. Mutluluğun sırrının paylaşmakta saklı olduğunu ileri süren proje, mutluluğu içeren eğitim ve konferanslarla başlıyor. Sonrasında ise tüm ülkede bir paylaşım seferberliği başlatılıyor. Zenginler fakirlere, fakirler daha fakirlere, daha fakirler diğer canlılara yardımda bulunuyor. Yardımda bulunmasa bile kendisi için değerli olan bir nesneyi paylaşıyor. İnsanlar paylaştıkça, mutluluğun kısa sürede yayılacağı düşünülüyor.

Proje 4: Mutluluk Fakülteleri

Evet, bu projemiz aslına bakarsanız bir eğitim projesi. Proje üniversitelerde Mutlulukoloji adlı bölümlerin açılmasını öneriyor. Projeye göre öğrenciler 4 yıllık bir eğitim sonrasında Mutlulukolog olarak mezun olacaklar. Tüm okullarda rehberlik servisi gibi mutluluk servisleri açılacak. Üniversitelerde yetişen mutluluk uzmanları bu servislere atanacak. Böylece tüm öğrencilere mutluluğun yolu öğretilecek. Mutlu bir nesil yetişecek. 

Proje 5: Mutluluğu Yakalama Sınavı (MYS)

Merhaba sayın seyirciler! Sırada beşinci projemiz var. Bu proje bir sınav projesi. Sınavın adı ise Mutluluğu Yakalama Sınavı. Yani kısaca MYS. Projeye göre insanlara mutluluğu öğreten 100 temel eser belirlenecek. Daha sonra bu eserlerden bir sınav yapılacak, MYS sınavı. Sınavın sonuna ev, araba gibi yüksek ödüller konulacak. Bu sayede herkes mutlulukla ilgili kitapları okuyacak ve dolaylı yoldan mutluluğu yakalamış olacak. 

Proje 6: Tebessüm Virüsü

Mutluluğun gülümseme ile yayıldığını öne süren bu proje aslında meşhur bir öyküden yola çıkıyor: Küçük kızın hüzünlü bir yabancıya gülümsemesi ile başlayan mutluluk, teşekkür mektubu yazılan bir dosta, dost tarafından yüklü bahşiş verilen bir garsona, garsondan sadaka verilen fakir bir dilenciye, dilenciden üşümekte olan bir köpeğe yayılıyor. En sonunda ise, köpek kendisini evine alan fakir adamın evinde sobadan çıkan kıvılcımın neden olduğu yangın dumanını koklayınca havlamaya başlıyor ve sese uyanan ev ahalisi ölümden kurtuluyor. Tüm bu güzellikler beş kuruşluk bir maliyeti olmayan tebessümden kaynaklanıyor. Tebessüm bir virüs gibi kısa zamanda yayılıyor ve herkesi sarıyor. Proje halk arasında tebessümü yaygınlaştıracak reklam, kitap, yayın ve eğitim çalışmalarını içeriyor.

Proje 7: Evde Ekrana Hayır       

Yedinci ve son projemiz biraz radikal bir proje gibi görünüyor. Proje, evlerdeki televizyon ve bilgisayarın tamamen kaldırılmasını öngörüyor. Çünkü mutsuzluğun temelinde bu iki ekranın yattığı düşünülüyor. Projenin öngörüsüne göre televizyon ve bilgisayar evlerden kalktığında aileler çocuklarına ve sevdiklerine daha fazla vakit ayıracaklar. Günümüzde azalan akşam komşu ziyaretleri yeniden başlayacak. Kitap okuma oranları artacak. Bir yandan toplumun kültür dizeyi yükselirken, diğer yandan birbiriyle vakit geçiren insanların mutluluğu artacak.

Evet, sayın seyirciler. Yedi arkadaşımız yedi projeyi sizlerle paylaştı. Ekranda projelerin adlarını ve kısa açıklamalarını görüyorsunuz. Projeler hakkındaki detaylı bilgiyi internet sitemizde de bulabiliriniz. 24 saat içinde beğendiğiniz projenin numarasını, kimlik numaranız ve adınızla birlikte ücretsiz olarak bize gönderip oylamaya katılabilirsiniz.

Şimdi söz sizde. Siz, evet siz, dünyaya mutluluğu yaymak için hangi projeye onay veriyorsunuz?  

Oylama sonuçlarında ve projenin diğer etabında tekrar görüşmek üzere mutlu kalın.

Psikolojik Danışman/Pedagog Mehmet Teber 
Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

 

 

 

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 18:50
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1251
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2247414

Haberler

AZ YİYEREM HEKİMLE İŞİM OLMAZ,

DÜZ GİDEREM HAKİMLE İŞİM OLMAZ....

AZERİ ATASÖZÜ....