ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır

Babalara Tavsiyeler

e-Posta Yazdır PDF

= Çocuğu özgür bir ortamda yetiştirmek, onun hatalarını ve suçlarını görmezden gelmek demek değildir. Çocuğunuzu denetlemeyi ihmal etmeyin. Ne yaptığını, nasıl yaptığını bilin. “Saldım çayıra, Allah kayıra” zihniyetinden sıyrılın.

= Sosyal hayatta görülebilecek yalancılık, hırsızlık, haksızlık gibi problemler hakkında çocuğunuzla birebir konuşun, ona güzel öyküler anlatın. Söylediklerinizi, öğütlediklerinizi davranışlarınızla da uygulamaya çalışın. Sözünüz ve yaptıklarınız arasında çelişki olmasın. Bu, çocuğunuzun size duyduğu güveni sarsar.

= Birlikte kitapçıya gidin. İlgisini çekecek konudaki kitapların olduğu bölümü gezin. Kitapları birlikte inceleyin. Beğendiği kitapları alın. Bunu sık aralıklarla yaparsanız hem çocuğunuza kitap sevgisi aşılamış, hem de birlikte faydalı bir uğraş edinmiş olursunuz.

= İşten yorgun da gelseniz her akşam ona zaman ayırın. Okulda neler yaptığını sorun, çizdiği resimlerle ilgilenin. Ödevlerine yardımcı olmaya çalışın. Okul öncesindeki çocuklarınızla oyun oynayın.

= Aile içinde huzur, eğitim, disiplin ve saygı çocuğun okul hayatına etki eder. Buna özellikle dikkat ediniz.

= Ona kitap, dergi ve gazetelerin ilgisini çekecek bölümlerini okuyun. Sporla ilgileniyorsa birlikte spor hakkında okuyup konuşun. Bilime ilgisi varsa yaşına uygun olan dergiler satın alıp ona okuyun.

= Çocuğunuza küçük hediyeler, oyuncaklar almayı ihmal etmeyin. Pahalı olması gerekmez, seveceği, ilgi duyacağı bir şey olsun yeter. Çoğu kez bir şeker bile ortamı tatlandırabilir.

= Birlikte balık tutmaya, hayvanat bahçesine, müzeye gidin. Çocuğunuz hem eğlensin, hem bilgilensin.

= Kardeşler arasındaki adaletin ilk hakimi sizsiniz. Tüm çocuklarınıza eşit davranın. Küçük kardeşin üzerine titreyip büyüğü ‘Sen büyüksün’ diye kenara itmek çocuğunuzda dışlanmışlık hissi uyandırır. Bu durumda duygularını sizinle paylaşmasını, size açılmasını bekleyemezsiniz. Zamanla evden ve aile ortamından uzaklaşır.

= Hafta sonlarını aile için özel kılın. Hep birlikte bir yerlere gidin. Çocuğunuza aile sıcaklığını hissettirmeye çalışın.

= Çocuk sizde gördüğü hatayı, boş vermişliği hemen modeller. Sakın evde olduğunuz halde gelen misafire “Oğlum! Evde olmadığımızı söyle.” deyip, çocuğunuzu yalana teşvik etmeyin. Yalan söylememesini öğütlerken böyle davranışlar içine girerseniz bu, çocuğunuzun gözünden kaçmaz.

= Çocuğunuza, sevginin ne olduğunu ona şefkat göstererek öğretin ki, o da okuldaki davranışlarını bu yönde düzenlesin.

 

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 14:59
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1251
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2248091

Haberler

AZ YİYEREM HEKİMLE İŞİM OLMAZ,

DÜZ GİDEREM HAKİMLE İŞİM OLMAZ....

AZERİ ATASÖZÜ....