ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home KİŞİSEL GELİŞİM ÇOCUK EĞİTİMİ Dikkat Geliştiren Oyunlar ve Alıştırmalar

Dikkat Geliştiren Oyunlar ve Alıştırmalar

e-Posta Yazdır PDF
HAFIZA alıştırmaları:

1.      Farklı resim bulma: Çocuk bu alıştırmada kendine gösterilen 4 resimden farklı olmayı bulmaya çalışır.

 

2.      Resim hatırlama: Çocuğa bir Dakika süresince bir resim gösterilir. Ve bir dakika sonra resim kapatılır. Daha sonra resimle ilgili sorular sorulur.

Örnek:

Çocuklar ne yapıyorlardı?

Erkek çocuğun üzerinde ne vardı?

Kız çocuğun gözleri ne renkti?

 

3.      İki resim arasındaki farkı bulma: Birbirine benzeyen ama aralarında küçük farklılıklar bulunan iki resim çocuğa gösterilir. Bunların arasındaki farklılıklar çocuğa anlatılır.

 

4.      Şekilleri hatırlama: Anne baba bir takım geometrik şekiller çizerek çocuğa bir dakika süreyle gösterir. Bir dakika sonra resim kapatılır. Ve çocuktan hatırladığı kadarını çizmesi istenir.

 

5.      Anlatılan hikâye ile ilgili sorular sorma: Çocuğa kısa bir hikâye anlatılır. Daha sonra bu hikâyenin belli kısımlarıyla ilgili sorular sorulur.

DİKKAT GEREKTİREN Oyunlar:

1.      Okuduğunu Anlatma: ocuğa kısa bir okuma parçası verilir. Ve 5 dakika içerisinde okuyabildiği kadarını okuması istenir. Beş dakikanın sonunda çocuktan okuduklarını anladığını anlatması istenir. Bu oyun aynı zamanda çocuğun kısa süreli hafızasını da geliştirir.

 

2.      Nesne Saklama: Bu oyunda evin belli bir odası seçilir. Ve çocuğa etraftaki nesnelere dikkatlice bakması söylenir. Çocuk odadan çıkartılır. Ve herhangi bir nesne çıkartılır. Çocuk odaya döndüğünde hangi nesnenin saklandığı bulması istenir.

3.      Balonla Oynama: Oyuncular şişirilmiş bir balonu birbirlerine atarak yere düşürmemeye çalışırlar. Bu oyun çocuğun aynı zamanda konsantrasyonunu sağlamasını da destekler.

4.      Son harften kelime bulma: Oyunculardan biri bir kelime söyleyerek oyunu başlatır. Ondan sonra gelen oyuncu söylenen kelimenin son harfini kullanarak yeni bir kelime söyler. Bu şekilde oyun devam eder.

NOT: Bu oyun ve alıştırmalar çocuğun dikkat dağınıklığını tedavi edici türden değildir. Ancak çocuğun dikkatini toplamasına ve yoğunlaştırmasına yardımcı olacak niteliktedir. Bu oyunlar çocuğun kendisini rahat hissedeceği ortamlarda oynanmalıdır. Öncelikle çocuklardan her şeyi başarmaları beklenmemelidir. Bu nedenle çocukların başardıkları her oyun için çocuğu olumlu yönde motive etmek gerekir. Oyunlarda her zaman çocuğun kazanması da sağlanmamalıdır. Çocuk yaptığı hatalarını görerek bu eksikliklerini tamamlayabilir.

KAYNAK : EYÜP Y.G.M.

Son Güncelleme: Salı, 07 Mayıs 2024 17:42  

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 17:42
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1251
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2253763

Haberler

 

Mesneviden;

"Hile edenin göreceği karşılık; hileden ibarettir."