ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home İSLAM FIKIH ALLAH'A İMAN

ALLAH'A İMAN

e-Posta Yazdır PDF

Bu yazımızda Cenâb-ı Hakk’ın var ve bir olduğunu ve her şeyi yaratanın O olduğunu, Allah’ın yaratılmayıp ezelî ve ebedî olduğunu, Allah’ın afvına sığınarak, anladığımız kadarıyla anlatmaya çalışacağız.

“Şehâdet ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur.” İlah kelimesi “ma’bud” yani kendisine kulluk yapılan demektir.  Evet, Cenâb-ı Hakk’ın varlığını ve birliğini gayet basit bir örnekle şöyle anlatabiliriz.

Nasıl ki, bir köy muhtarsız, bir vilayet valisiz ve bir devlet idarecisiz olmuyorsa, öyle de şu koca âlemin büyüklüğüne ve mükemmelliğine göre de onu idare eden nihayetsiz kudret ve hikmet sahibi bir zât vardır ki, O da Allah’tır. Çünki Allah’tan başka ister tabiat; yani doğa olsun, ister kendi kendiliğinden olsun veya sebepler olsun hiçbir yol ile bu varlıkların yaratılması mümkün değildir.

Zira bu varlıkları ve âlemi yaratmak için sonsuz bir ilim, hikmet ve kudret sahibi olmak icabeder. Allah’tan başka bu özelliklere sahip olan yoktur. Demek bu âlemin varlığı, nizam ve intizam ile düzenli bir şekilde idaresi, onu var edip idare eden nihayetsiz bir kudret ve hikmete sahibi olan Cenab-ı Hakk’ın varlığını isbat eder.

 AALINTI : DİVİTLE SAVAŞANLAR

 

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 21:47
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1250
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2242936

Haberler

 

Mesneviden;

"Hile edenin göreceği karşılık; hileden ibarettir."