ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır

İNSANLIĞIN KEMAL BAHÇESİ

e-Posta Yazdır PDF
Bir gezginin yolu günün birinde bir bahçeye varmış. O
bahçede yalnız gül yetişirmiş.Birbirinden narin ve
zarif güller. O güller kadar zarif ve latif bir hatun
kapı önünde duruyormuş. GEZGİN hatuna hayranlık ve
saygı ile yaklaşip kendisini takdim etmiş. Ve hatundan
adını bağışlamasını istemiş.
HATUN: bana SEVGİ derler.
GEZGİN: Sevgi hatun burada yalnız mı oturuyorsunuz?
SEVGİ: hayır eşimle beraber oturuyoruz. Ona İLİM
Devamını oku...
 

Kitap Tiryakileri Nasıl İnsanlardır?

e-Posta Yazdır PDF
Kitap tiryakilerini yakından tanıyalım... 
Kalabalıkların pek de umurunda olmayan, kapitalist tüketim ve yaşayış biçiminin hızlı akışı içerisinde dikkatleri çekmeyen, bâzı hâllerde kahraman ve model şahsiyet, bâzı hâllerde ise başkasına zararı olmayan, fakat kitaba müptelâlıklarından dolayı bir çeşit mistik hasta sayılan bu insanları yakından tanımak veya hayat hikâyelerini okumak lâzım geldiğine inanıyorum. Bunların kitap sevdaları, geniş kitlelerce sözüm ona imrenilen, dünyalık zevkimizi tatmin eden futbolcu, sahne sanatçıları vb. tiplerden daha fazla alâka duyulacak ve yerine göre hürmet edilecek meşguliyetlerdir. Kitap tiryakilerini, sabun köpüğü gibi akıp giden ve bir kalıcılığı olmayan bu taife ile mukayeseden edep duyarım Kitap tiryakilerinden birkaç prototipi okuduğumuzda bu yalnız ve alkışsız insanlar belki de herkesin övgüsüne mazhar olacaktır.
    Kitap Tiryakilerinden  Portreler                      
    Kitap Delileri: “Kitap toplama arzuları dur durak bilmeyen tiplerdir. Kitabı okumak için almazlar; seyretmek, üzerinde yatıp uyumak, okşamak için edinirler.”
Devamını oku...
 

Aile ve İletişim

e-Posta Yazdır PDF
İLETİŞİM PROBLEMİ YAŞAYAN AİLELERDE GÖRÜLEN PROBLEMLER
Bunları maddeler halinde sıralamak mümkün gibi görünse de sıkıntılı bir durumdur. Genelde bu tür başlıkları okuyan anne ve babalar bizde problemleri biliyoruz asıl önemli olan bunları söylemek değil, bu problemlere çözüm üretmektir.
Burada üretilecek cevapların genel kapsamlı olacaktır. Genel kapsamda boğulma riskini alarak tespit edilen sorumlara çözüm önerileri yazmaya çalışacağım. Ancak mutlaka sıkışıldığında bu problemleri çözmek için sürecin içinde bulunan tüm aktörlerden yararlanmak zorundasınız. Anne sıyrılıp babaya, baba sıyrılıp anneye veya aile okula, öğretmene devredemez. Bu süreçte gencin çevresinde bulunan birincil sosyal çevrenin etkin olarak kullanılması gerekmektedir.
Buradan hareketle aslında gencin, ergenin sağlıklı bir biçimde sosyalleşmesinin sağlanması
Devamını oku...
 

Hz Şems ve Mevlâna

e-Posta Yazdır PDF
Hz Mevlâna hayatının ilk döneminde mânâ bilimleri açılmadan evvel ilim, ahlâk, İslâmî ibadetlere saygı zerâfeti bakımından dört dörtlüktü. Maddî hiç bir problemi yoktu. O halinde çok büyük insandı. İbadeti, ahlâkı, ilmi olan insan elbette büyük insandır.

Ama, Allah’ın asıl görmek istediği şey, Hz Mevlâna’nın mânâ sahnesindeki patlamasıdır. Bu mânâ sahnesine adım atabilmesi, velâyetin başlayabilmesi için bir nokta vardı, o noktanın açılması lazımdı. Nedir o nokta?..”Bir insanın maddeden mânâya geçişi nasıl olur?… Hangi hadiselerle olur?… diye soran meraklılara cevap olarak; BUNUN BAŞ FORMÜLÜ NAZAR’DIR. Bir başka velînin Cenab-ı Hakk tarafından tayin edilmiş bir kimseye nazar etmesi, mânâ âlemine geçmesini sağlar…

Hz Şems’in hocası yetiştirdiği her birisi mükemmel mânâ talebesi olan müridlerine “Diyâr-ı Rum’da Celâlettin isminde bir zatın irşad edilmesi murad edildi. “Hanginiz talipsiniz?” dedi… Hz Şems sağ elini kalbinin üzerine koyarak, boynunu sola doğru eğerek sustu, talibim kelimesini bile söylemedi. Hocası, “sen anladın, bu işin sonunda başını vermek var” dedi.

Devamını oku...
 

MESNEVİ İLK 18 BEYİT

e-Posta Yazdır PDF

1. neyi dinle, nasıl şikâyet ediyor? Ayrılıklardan hikâyet ediyor.

Ellerindeki nüshalarda “Bişnev ez ney” ve “hikâyet” ”şikâyet”den evvel yazılı ise de, eski nüshalarda “Bişnev în ney” sûretindedir; ve

“şikâyet”,”hikâyet” den evveldir.Hz.Pîr:” Bu neyi dinle” ta’bîriyle, kendi vücûd-ı şerîflerine işâret buyururlar.Zîrâ neyin içi boş olup , üfleyen kimsenin

nefesi, ondan ses çıkarır.İnsân-ı kâmilin vücûdu da “ney” e benzer.”Ney” in yedi deliği, insanın azâ-yı zâhirîsine işarettir ki, beşerin fiileri bu uvuzlardan

Devamını oku...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 12:28
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1248
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2216745