ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır

AHİR ZAMAN FİTNELERİ

e-Posta Yazdır PDF

Efendimiz (s.a.v.)’in ümmetinin geleceği ile ilgili endişeleri olmuştur. Hadîs-i şerîflerde zamanın bozulacağı, bozulan zamanda insanlığın ve mü’minlerin de bozulacağı haber verilmiştir. Efendimiz (s.a.v.)’in ümmetinin geleceği ile ilgili haberlerini incelediğimizde bugün bu haberlerle yüz yüze olduğumuzu görmekteyiz. Hz. Ali (r.a) şöyle anlatıyor: Resûlullâh (s.a.v) bir gün şöyle buyurdular: “Ümmetim on beş şeyi yapmaya başlayınca onlara büyük belânın gelmesi vâcip olur!” Yanındakiler: “Ey Allâh Resûlü (s.a.v.) Bunlar nelerdir?” diye sordular. Efendimiz (s.a.v) şöyle sıraladı:

1. Ganimet tedâvül eden bir metâ haline geldiği zaman, (yani milli servet, fakir fukaraya uğramadan sadece zengin ve mevki sahibi kimseler arasında dolaştığı zaman),

2. Emânet ganîmet gibi görülüp hıyânet edildiği zaman,

Son Güncelleme: Cuma, 26 Nisan 2024 11:33 Devamını oku...
 

HELÂL KAZANCIN ÖNEMİ

e-Posta Yazdır PDF

Tüccar ve sanatkarların çoğu, takvâlarının azlığı ve verâ sahibi olmamaları sebebiyle mallar arasında ayrım yapmaz ve haram olanlardan yüz çevirmezler. İşte bu sebeplerle onların mallarında haram taraf ağır basar. Zira helâl, takvâ ve verâ sahibi olmaya bağlı bir husustur. Eğer insanlar arasında takva sahibi ve verâ ehli kimseler çoğalır ise buna bağlı olarak helal kazanç da insanlar arasında çoğalır ve yaygınlık kazanır.

Son Güncelleme: Cuma, 26 Nisan 2024 11:33 Devamını oku...
 

GÜZEL MÜSLÜMANLIĞIN ALÂMETLERİ

e-Posta Yazdır PDF

Güzel bir müslüman, hayır işleri ve hayır işleyenleri sever. Kötülükten ve kötü işleyenlerden uzak durur. Yapılması teşvik edilen veya emredilen işlere imkânı olduğu sürece koşar. İmkânı olmayıp bu şeyleri yapamadığı zaman üzülür. Kendisini ilgilendirmeyen söz ve işleri terk eder. Zorlama ve yapmacık işlerden kaçınır. Kendisine emredilmeyen ve teşvik edilmeyen her türlü işten uzak durur.

Fitneden emin olduğu ve dini konusunda bir tehlike bulunmadığı zaman, beş vakit namazını cemaatle kılar. Gıybetten ve insanların dedikodusunu yapmaktan uzak durur. Kendi nefsi için sevdiği şeyleri herkes için sever ve ister. Aynı şekilde, kendisi için kötü gördüğü her şeyi diğer bütün insanlar için de kötü görür ve istemez. Hayır işlere ve kendisini Allâh (c.c.)’a yaklaştıracak şeylere koşar.

Devamını oku...
 

HARAMLA BESLENEN VÜCUT CENNETE GİREMEZ

e-Posta Yazdır PDF

Efendimiz (s.a.v.)’in bizlere vasiyetlerinden biri de, kendilerini ibâdete veremeyen din kardeşlerimizi (iç huzuru ve rahatlığı ile hayatlarını sürdürmek için) helâlinden kazanç yolunda yürümeye, alışveriş, ölçme, biçme ve terazi ile tartıda doğru olmaya, dünya işlerindeki kazançlarıyla, üstün lezzet taşıyan yiyecekleriyle, güzel giyecekleriyle övünmeyip Allâh (c.c.) ve Resûlü (s.a.v.)’in gösterdiği şer’î yoldan başka bir yolda yürümemeye, israfa değil, basitliğe ve sadeliğe yönelmeye heveslendirmemiz hakkındadır.

Devamını oku...
 

KERAHAT VAKİTLERİ

e-Posta Yazdır PDF

Kerahat vakitleri beş tanedir:

  1. Güneş doğduktan sonra bir mızrak boyu yükselmesine kadar olan vakittir. (45 dk.)

  2. İstivâ vaktidir. Yani güneşin tam tepeye gelip tam zevâl (doğudan batıya doğru kayma) anında bulunduğu vakittir.

  3. Güneşin sararmasından, gözleri kamaştırmaz bir hale geldiğinden battığı zamana kadar olan vakittir.

  4. Şafağın doğmasından güneşin doğacağı zamana kadar olan vakittir. (Sabah namazı vakti)

  5. İkindi namazı kılındıktan sonra güneşin sararmasına, gözleri kamaştıramaz bir hale gelmesine kadar olan vakittir.

Devamını oku...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 11:33
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1250
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2235175