ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home SİZDEN GELENLER İSLAM YANMAYA HAZIRSA BİR MUM BİLE NİCE ''KARANLIKLARI'' AYDINLATIR !!

YANMAYA HAZIRSA BİR MUM BİLE NİCE ''KARANLIKLARI'' AYDINLATIR !!

e-Posta Yazdır PDF
BİSMİLLÂHİRRAHMANİRRAHİM

Bedenim bölük pörçük parçalara ayrılarak tüm dünyaya dağıtılacağını bilsem yinede;yarabbi bu ızdırap öldürecek bizi aç ilâhi rahmetin kapılarını,çoştur sinelerimizi,öldür nefsimizin süfli korkularını ve avazımızca haykıralım LÂ İLÂHE İLLELLAH MUHAMMEDÜRRESÜLÜLLAH..

Allahım senki celle ve alâ,şanı çok yüce olan,herşeye mutlak gücü yeten sonsuz kudret sahibisin sana secde etmek imanımız ;imanımız,onurumuz,yolunda şehadetle can vermek aşkımızdır .Bizi dünyaya bel bağlamıs,meteryalist ilimden bi haber ilhamlarını nefs-i emmaresinden alan izzetimiz islâma dil uzatmayı cesaret

sayan korkak betbahtların fitnelerine karşı feraset sahibi eyle onlara alkış tutan zalimleri basiretle görmemizi sağla müminleri bir safta halis imanla birleştir zalimleri zalimlere musallat et sen ‘’ve mekeru vemekerallah vallahü hayrül makirin’’ olansın …

Biraz önce bir kardeşimizin sayfasında izlediğim videoda ülkemizde islama ve müslümanlara prof ünvanlı yargı mensubu bazı kişiliklerin nasıl hakaret ettiği anlatılmaktaydı onu görünce aklızama gelen bir hatıramızı sizinle her zaman olduğu gibi âli teveccühlerinize sığınarak paylaşmak istiyorum.Hem dert ortağımız Hemde imanda kardeşimizsiniz ,bu ızdırabı anlatın susmayın ki artık islâma asırlarca can sİper’ane bayraktarlık yapmış bu necip milletin göz bebeklerine bakarak birileri bu hayasızlığı icra edemez olsun !

Ey gafıl prof bilesİn ki, sen ecdatımız fatihin (r.aleyh) karşısında bu hakeretleri yapamaz yaptığında layığını görürdün şimdi sus pus olmuş dunyanın süsleriyle kandırdığınız müslümanların dumura uğratılmıs halinden aldığınız cesaretle aleve rüzgar olmakla çığırmaktasın yazıkkı benim imanıma küfretmekle kendini heba etmektesin !! DAĞ KAFA ATMAKLA PARÇALANMAZ ! oysaki ilmin güneşi balçıkla sıvamaya kalkan zavallılar kadardır.

Üzerimdeki alemlerin sultanı Muhammed Mustafa s.a.v ait sünnetleri (sakalım sarığım cübbem) ‘’ bi hakkın’’ lâyık olamasamda andolsunki canımdan çok seviyorum .Bu halimizden ötürü çok şeyler gördüm ülkemde bazılarını anlatsam saatlerce izah etmem gerekir bu nedenle şu kadarı ile yetinmeliyim . Ecdatına benzeyen ve benzemek isteyenlere öz vatanında , nasıl yetim gibi muameleler yapıldı anlamalı ve avrupanın adetlerine bekçilik yapmak yerine mirasımızdan her değerimize sahip çıkmalıyız.

Memleketim trabzona gittiğimde,başındaki sarığı,üzerindeki cübbesiyle fatih ceddimizin feth ettiği toprağa şuursuzca basarak babama bunu evine nasıl alıyorsun diyen insanlar görmekteydim.Nedenli özümüzden koparıldık ki şehid kanlarının üzerine kurulan cehennem şubesi gibi çalışan rezalet yuvalarının mubtelâsı çocuğunu bağrına basar ; ecdatına benzeyeni kendi evinden kovmaya çalışır !.

BİR MATEM-İ YASTIR BU,HİCRAN İLE ÖRÜLMÜŞ ;BÜLBÜL GÜL BAHÇESİNDE VİRANEYE HAPSOLMUŞ !!

Bir tanesini önceden sizinle paylaşmıştık aynı mobilya mağazasında başimdan gecen başka bir hadiseyi de anlatalım umulurkı anlarız CEHALET BAŞA BELÂ ! islâmla yoğrulmuş ilim ise karanlıkların nurudur .Biz müslüman gibi yaşamaya başladığımızda aleme yayılacak ahlâk-ı Muhammed (s.a.v) kandili tüm karanlıkları parlak bir ziyâya tebdil edecektir.

ANI :

Akşam üzeriydi kapı üzerinde durmuş öylece caddeyi seyrediyordum ansızın önümden geçmekte olan iri yarı uzunca boylu orta yaşlarda bir kişi durdu işaret pamağını gözüme sokacak gibi bana uzattı ve şunu söyledi YOKSA SEN İMAMHATİPLİMİSİN ? parmağına baktım öfkesinden titriyordu ! bu denli hiddetle sorduğuna kızamazdım çünki adeta suâl’in kendisi bilinç altında yatan cehalet’i açıkça beyan eder gibiydi ,gülerek kendisine doğru eğildim buyrun , evet ben bir imamhatipliyim hayırdır üstadım ? Yine aynı şaşırtan üslüpla NE YAHU SİZ BU ÜLKENIN BAŞINA BELA OLDUNUZ !.diye ekledi.

Gizli münacaatla kalbimizden ,evet yarabbi bu günkü imtihanım galiba bu kulunun hakir gören tavırları altında kırsada ,kırmadan mü’min’e yakışanı yaparak dinini anlatmak olucak ,ne gelirse amennâ yardımını lütfet niyazımla;
Buyurmazmısınız ? biraz muhabbet edelim siz anlatın ben dinleyeyim dedim . Kabul etti içeriye girdik oturdu ve büyük bir hararetle siyasetten atıldı konuya ,o konuşuyor ben takıntılarını ve konulara vukufiyeti ni idrak etmeye çalışarak sakince sözünü hiç kesmeden dinledim 45 dakika kadar duraksamaksızın konudan konuya içinde her ne varsa kendince haklı sebebleri ile anlatmaya çalıştı.
Sözlerini bitirdiğinde bizde takıntılarını cümlelerinden alıntılamıştık,
_islâmdan bahsetmemizi istemiyor dinimize zıt işlerde size ne diyerek ,sessiz kalmamızı bekliyordu !.

-imam hatipli siyasetçilere hırsız ithamında bulunup (şu an devlete ait yuksek makamda olan bır zat’a isim vererek hakaretler etti )
- ‘’kur’an- kerimin kendisi ‘’ şeriat’a karşı çıkarak sistemi ve yapılanları savunuyordu.
Usulca ilk sözlerinden başladık ;siyasetçiye hırsız demeden önce nereden geldiğine,kim olduğuna hangi tarz eğitimle yetiştirildiğine bakarız .İçimizden yetişip vatanı satanlar zenbille gökten inmediler ya kiminin evladı kiminin kardeşi değilmidir?,çocukken kur’an okunmasına yasaklar koydular sonra büyüyüp kurşun sıkmaya başladıklarında camii hutbelerinde ,dinlemesi gerekenler artık safta değil sokaklardayken vaaz ettirdiler . siz suç işlemesinler,hırsızlık yapmasınlar diye her insanın başına asker veya polis dikebilirmisiniz ?hayır diye cevapladı demekki insanları hırsızlıktan ihanetten cinayetlerden alıkoyacak tedbir olarak bu yapılamıyor güçte yetmiyordu.

Çare ise ancak kalplerinde sağlam bir imanın oluşması bütün bunları tek celsede çok büyük ölçüde çözecekti .şimdi sizde kendi evlâdınızı bu ahlâk ile yetiştirmiyorsanız şuan hakaret ettiklerinizi yermeyin yarın sizin çocuğunuzda oraya geldiğinde aynısını yaparsa birileride öylece küfredektir !.Emareler somutların soyuttaki habercisi değilmidir ? çözüm ahlak-ı islâmdır .bunca yıl savunduklarınızı yaşarak tecrübe etmedinizmi ?yıllarca eğitmek aldatmacasıyla bu neslin kalplerindeki imanı yağmaladılar şimdi yıllar sonra onlarda dünyayı bombalamaya başladı ! önce talebeydiler sonra sokaklarda kalanlar ardınca mücadele edilen psikopatlar oldular.Aldıkları üst düzey rütbelerde ise ;çalan,devlet malını zimmetine geçiren, usülsüzlüğü tek üsül edinmiş rüşvetçiler haline geldiler (istisnalar müstesna). Neden izin vermediler okutsaydılar ya ALANDA VERENDE ATEŞTEDİR hadis-i şerifini.

şimdi akan kan sel oldu bu serzeniş kimedir ? Ünvanı prof olanlar ALLAH ALLAH nidâları ile kazanılmış bir vatanda milletin iradesiyle çıktığı kürsüden ARKADAŞLAR PANİĞE GEREK YOK BANA 30 YILDAHA VERİN BU ÜLKEDEN İSLÂMIN KÖKÜNÜ KAZIYAYIM diyebildi ! (MECLİS ARŞİVİ;eski başbakan şükrü saraçoğlu) .
OSMANLI ecdatımız zamanında yeniçeri askerlerine hakaret içeren levhalar kiliselere asıldı yarım gün içerisinde altın bır tepsi içinde yakılmış küllerini huzurumda istiyorum fermanıyla anında indirilip yakıldı külleri padişaha arz olundu.Günümüzde ise bunca hakaret,eğittiklerimizden değil erittiklerinizle içimizden gelmiyormu ?

OSMANLI matematik dersine dahi amentübillâhi şerhini okuyarak başlardı şimdi hamdelesiz besmelesiz kitaplarda imansızlığa iten teoriler okutarak insanları başıboş bırakılmışcasına imanın zülüm karşısında dizginleyen manevi himayesinden çıkartarak dehşet saçan katiller haline getirdiler! ..Bu ULVİ İNANÇLARI siz maymundan geldiniz diyerek nasılda DİNSİZLİK BUHRANINDA BOĞDULAR ! Hâlâmı susarak akan kanı heder olan gençliğimizi seyredelim ?

Evet ,hamdolsunki bir türlü hazmedemediğiniz o mektep ; imamhatipte okudum ve şu ayet bizi eğitmeye değil ERİTMEYE dayandırılmış ilim namına sundukları yalan darwinden korudu ! ANDOLSUN Kİ BEN İNSANI EN GÜZEL YARATTIM (tin süresi -4-) dünyanın ekseninde dönen güneşten bahsettiler ancak kolumuzdaki saati bir ustanın yaptığını kabül ederken alemleri ALLAH’ın(cc) yarattığını kabül etmeyip kendiliğinden varoldu dediler sizin savunduklarınız artık hakıkat duvarında darmadağın oldu bir zamanlar galileyi dünya yuvarlaktır dediğinde asan özendikleriniz sonra haklıydı diyerek heykelini dikti ilim bumudur ?
Neslimiz ağır narkoz altındayken halâ mı bu içi boş meselelerle uğraşacak gençliğimizi onuruyla ayağa kaldırmanın çarelerine bakmayacağız? Siz diyerek bölünmek değil BİZ diyerek bütünleşmek istiyorsak artık ortak değerlerimizi kavrama zamanı GELMELİ .. ÖZLEDIYSENIZ insanca yaşanmasını;korkularınızdan gelen baskılarla fikirlere kilit vurmayın…!

Siz fetret dönemi diye bir dönem duydunuzmu? Hayır .

Cahiliye devride denir ,bu zaman diliminde arap toplumu kız çocuklarını diri diri toprağa gömerdi oysa alemlerin sultanının teşrif etmesi ,islâm ahlakının yaşanmaya başlanmasıyla birlikte bu acımasız adet kendisine inanmayan müşrikler arasından bile silinerek tarih sahnesinden kaybolmuştur!
Emsâl varken misâl gerekmez ! Gördüğümüz bu halet-i ruhiye asırlarca gönüllere feyz bereket olmuş tebamızda olanlardan öte olmayanlara dahi duruşumuz güven vermiştir! ZÜLME UĞRAYIP kapımıza gelen kime islâm’ın engin adaletiyle yardım etmedik ?Düşmanımız dahi elden düşünce suyumuzu ekmeğimizi paylaşmadıkmı ? Artık bırakında tüm kâinata imanımız islâmı anlatalım göreceksinizki kan,kin,nefret eken kurşunların alevi ihlâs dolu gönüllerin nurunda sönecek insanlık göz yaşlarıyla ÖNCE KALPLERİNİ SONRA DÜNYAMIZI TEMİZLEYECEKTİR ! .asırların şehadetiyle tarih bizim üzerinde bıraktığımız bu engin ahlâkın izleriyle doludur.

Konuşmalarının bır çok yerınde elfaz-ı küfür (kişinin dinden çıkmasına sebeb olacak) sözler etmekteydi oradan yola çıkarak acaba BENDE ALLAH (cc) a İNANIYORUM dıyormu ? maksadıyla ;
şeriata dil uzattınız size sormak ıstediğim sorular var lutfen cevaplarmısınız ?dedim , tabı buyrun ,

___ Sizi kim yarattı ?duraksadı ve heceler gıbı ALLAH (cc) dedı,
___ Peki bulutları kim hareket etiriyor ? yağmuru kim yağdırıyor ? yerden kim bitiriyor ? ALLAH
___ Alemleri kim yarattı ? ALLAH
___ Onları binlerce yıldır bukadar hassas şekilde direksiz tutan kim ? hep ağır ağıırda olsa ALLAH diyordu ,

Artık taşı gediğine koyma vakti gelmişti ,ilk gözüme parmağını sokacak gibi uzattığı an yaptığım gibi yüzüne doğru eğilerek BUKADAR İŞİ NOKSANSIZ YAPAN ALLAH BİZİ YÖNETMEKTEN ACIZMI ? NİYE BAĞIRIP DURDUNUZ ? NE ŞERİATİ DİYE !!

osmanlı asırlarca şeriatle yönetildi yıkılışı İNSAF –İZAN –İLİM SAHİBİ düşmanlarını dahi AĞLATMIŞTI !!

Başını ellerinin arasına aldı 3-5 dakika sessizce düşündü ,hiç karışmadan bekledim , bırak sancı çeksin umulurki bir güzellik doğar diyordum kendime.Sonra ‘’ama’’ sözleriyle başlamasını beklerken aniden yerinden kalktı elini uzattu musafaha ederken elimi bırakmadan ;delikanlı senden çok özür diliyorum o bildiğim kara sakallılardan değilmişsin dedi :) O an dış alemimde sessiz sessiz düşünürken iç alemimde çığlık çığlığa ; Halbuki hâl ehli olmak ısteyen bu aciz davasının en naçarıdır bilemediğiniz ne erler var ah bilseydiniz beyninizdeki bu önyargı duvarıda büyük sızılarla yıkılır giderdi! Diyor ve şimdilik yeter kanısıyla fazla da dokunmamak için susuyordum .

Müsait olduğumda muhabbete gelebilirmiyim sözleriyle izin istedi bende ne zaman dilerseniz buyrun dedikten sonra künyesini açıkladı ve gitti.HAVA İNDİRME ASTSUBAY (Birliğinide söyledi yazmayı uygun bulmadığımızdan saklı tuttuk)

Yıllar öncesinden sevgili hocam şöyle derdi

ETRAFINIZA İMAN NURUYLA BAKIN EMİN OLUN ÇOK ŞEY GÖRECEKSİNİZ !

saygı ve hürmetle kıymetli ecdatın güzine torunları …

SELÂMÜN ALÂ MENİTTEBEÂL HÜDÂ

Hüsnü ŞAFAK

 

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 09:23
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1248
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2215428

Haberler

 

Mesneviden;

"Hile edenin göreceği karşılık; hileden ibarettir."