ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home KİŞİSEL GELİŞİM AİLE Kadınlar! Değerlerinizin farkına varmalısınız!

Kadınlar! Değerlerinizin farkına varmalısınız!

e-Posta Yazdır PDF

“HANIMLAR, GÜÇ KAYNAĞIMIZ SİZLERSİNİZ”
 
“Hanımlar, güç kaynağımız sizlersiniz”
İslam hanımefendilerine tavsiyeler

Kadınlar! Değerlerinizin farkına varmalısınız!

Allahu Teala’ya iyi kulluk ve İslam dinine güzel hizmet, her müslümanın en önde gelen ödevi ve baş görevidir. Bugün yurt içinde ve tüm dış dünyada insanlar, büyük sıkıntılar ve problemlerle karşı karşıya oldukları için safları sıkıştırmalı, yeni güç kaynakları bulmalı veya mevcut olanları harekete geçirmelidirler. Yaşamak, korunmak ve gelişmek için bu şarttır.

Bizim en büyük güç kaynağımız, sizlersiniz değerli hanımefendiler!

Bir kere, nüfusun yarısını sizler teşkil ediyorsunuz; çocuklar da sizin emrinizde ve şefkatli terbiyeniz altında; erkekler üzerinde tesiriniz de çok fazla. Demek ki sizin zihniyet ve tutumunuz, pek çok kimseyi etkileyecek durumda. … Siz iyi olur ve olumlu yön tutturursanız, çocuklar iyi yetişecek, beyler doğru ve başarılı olacak, inşallah kurtulacağız; aksine siz bozulur, istikametten saparsanız hedef şaşacak, hüsrana uğrayacağız, çocuklar da beyler de peşinizden elden çıkacak. Onun için lütfen kadrinizi, gücünüzü anlayın; sözüme, çağrıma müspet cevap verin!
 
Size her şeyden önce, büyük bir sorumluluk duygusuyla, Allahu Teala’dan hakkıyla korkmanızı, O’nun elim azabından şiddetle sakınıp korunmanızı tavsiye ederim. Çünkü bir gün elbette O’nun huzuruna varıp hesap vereceksiniz.
Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) Efendimiz bir hadis-i şerifinde, cehennem ehlinin çoğunluğunu, maalesef kadınların teşkil ettiğini bildirmiştir. Sakın zamane kadınları gibi şu fani dünyanın geçici zevk ve lezzetlerine aldanmayın; ahiretinizi mamur kılmayı, cenneti kazanmayı esas alın; cehenneme götürecek iş ve fiillerden şiddetle çekinin.

Dernekler kurun, İslam için çalışın!

İlim cennet yoludur; Allah’ın (cc) emir ve yasaklarını iyi ve doğru öğrenin. Din ilimlerine hayatınızdan geniş zaman ayırın; din kitaplarını akşamları çoluk çocuğunuzla birlikte okuyun. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)’in hadis-i şeriflerini beraberce okuyup ezberleyin, ilmihal bilgilerini belleyin; ibadetlerinizi vaktinde, zikir ve tespihlerinizi muntazam yapın.

Sizin gibi mümin terbiyeli ve görgülü diğer tanıdık hanımlarla bir araya gelip hayır müesseseleri, kadın dernekleri kurun; çocukların ve kadınların İslam’ı öğrenmesi, uyarılması ve eğitilmesi için çalışın; mütehassıs bilginler, konferansçılar getirtin, kültür çalışmaları yapın; yönünü ve yöneticilerini iyi bildiğiniz hayır ve yardım işlerine mutlaka katılın; kötü niyetlere ve istismarcılara alet ve destek olmamaya dikkat edin; çevrenizdeki yoksul ve fakirlere, hasta ve düşkünlere, yaşlı ve kimsesizlere, masum ve mazlumlara sahip çıkın.

Çünkü dinimizce insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Pasif ve içinize kapanık olmayın, zevk ve eğlence toplantılarıyla geride ve aciz kalmayın!

Yuvanıza, kocanıza itina gösterin

Özellikle yuvanıza ve kocanıza sahip olun, evinizin sıcacık, sevimli ve mutlu bir aile ocağı olmasına itina gösterin. Kocaya hizmet ve saygının, onun gönlünü hoş etmenin çok sevap olduğunu hiç unutmayın. Böyle davranınca sizin de sevgi ve saygı göreceğinizi bilin. Sapıtan kocaların çoğunluğu, evinde ve eşinde aradığı şefkat ve anlayışı bulamadığı için kötü yola düşer, başarılı erkeklerin perde arkasında da mutlaka iyi bir eş ve müşfik bir kadın vardır da onun için öyle muvaffak olmuştur.

Bir de korkunç kültürler ve inançlar savaşında basının, yayının, radyo ve televizyonun, videobantların, arkadaşların… Şerlilerinden, muzır neşriyattan, menfi ideolojik propagandalardan, hele hele son günlerde iyice azıtan Hıristiyanlık misyonerlik telkinlerinden çevrenizi, ailenizi ve çocuklarınızı korumada çok uyanık, tedbirli ve şuurlu olun, bunlara karşı yapılan müspet basın ve yayın çalışmalarını, sosyal faaliyetleri destekleme ve yaymada olağanüstü gayret gösterin… Ki sonradan pişman olup diz dövmeyesiniz ve sizlerin de katkısıyla bizler geleceğe millet ve ümmetçe umutla bakabilelim.

İslami ortam oluşturun

Çevrenizdeki, mazisinden kopmuş şuursuz avamın veya şaşkın sosyetenin nasıl sere serpe, keyiflerinin istediği gibi kontrolsüz yaşadığına bir bakın! Eski güzel törelerimiz, şerefli adet ve ananelerimiz, yüce ahlak ve adab-ı muaşeretimiz her gün gözümüzün önünde yüzlerce kez nasıl çiğnenip duruyor. Bu çılgın gidişin sonu nereye varacak!

Onlar batıl istikamette, hatalı yolda, kötü sonuçlar doğurduğu artık açıkça görünen ithal malı arsızlıklarını hiç utanıp sıkılmadan yapıyorlar da sizler tarihin şerefli derinliklerinden gelme, köklü, asaletli, faydalı, güzel ve mükemmel yaşam tarzınızın gereklerini işlemekten neden çekinecekmişsiniz!

“İnsan dünyada bir murat için bir de inat için yaşar” derler. Siz de sebat edin, şahsiyetinizden, inançlarınızdan, asil ve necip milli hasletlerinizden, hatta yeme içme, giyim kuşam, zevk ve keyf, folklor ve örf, gelenek ve göreneklerinizden asla fedakârlık yapmayın! Niçin siz başkasını taklit edecekmişsiniz, cümle cihan sizi taklit etsin!

Çevrenizde inançlı ve şuurlu bir halka oluşturun; sevdiğiniz, gönüldaşınız kişilerle iş birliği yapın; Allah’ın (cc) rızasına uygun, tavizsiz, istikrarlı, olumlu, verimli, sevaplı yaşayın ve çalışın! Çünkü:
Yabancıların bizi eritmeye çalıştığı şu devrelerde milletçe kurtuluşumuz büyük ölçüde buna bağlı!

 


PROF. DR. M. ESAD COŞAN (RAHMETULLAHU ALEYH)
 
 
 Kaynak: Kadın ve Aile Dergisi Başmakaleleri Kitabı, İstanbul, 2008.
 

 

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 08:15
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1248
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2216594

Haberler

KİŞİSEL KALİTENİZİ ARTIRIN

[OLMASI GEREKENLER, OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ OLMALI]