ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home İSLAM OKUMALAR CAHİLİYE DÖNEMİNDE HZ. EBÛ BEKİR (R.A.)

CAHİLİYE DÖNEMİNDE HZ. EBÛ BEKİR (R.A.)

e-Posta Yazdır PDF

Hz. Ebû Bekir (r.a.), Peygamber (s.a.v.)’den yaklaşık iki yıl sonra dünyaya gelmiştir. Çocukluğundan beri kendisinde zekâ belirtileri görülen, güzel ahlâklı ve başkalarıyla iyi geçinen bir kimse idi. Cahiliye döneminde ismi “AbdulKa’be” idi. Putlara tapmaya tenezzül etmez, putlara tapanlarla alay eder ve şöyle söyleyerek onların akılsız olduklarını dile getirirdi. “Onlar akılları olan, işiten ve gören insanlardır. Fakat aklı ermeyen, görmeyen ve işitmeyen varlıklara tapıyorlar. Bu acayip bir şeydir.”

Hz. Ebû Bekir (r.a.) şöyle diyor: “Bir keresinde babam beni alıp Kâbe’ye götürmüştü. O sırada Kâbe’de yığılmış halde birçok put bulunmakta idi. Babam bana: “Oğlum! İşte bunlar senin ilâhlarındır. Onlara tapınarak yakın ol” dedi ve beni bırakarak gitti. Putlardan birisine yaklaşarak yokladım. Baktım ki, put belli bir aydınlık fikir olmaksızın yapılmış taş parçasından ibarettir. Puta şöyle bir soru sordum: “Acıktığım zaman beni doyurmağa, giysi ihtiyacım olduğu zaman beni giydirmeğe gücün yeter mi?” Doğaldır ki put bana bir cevâp vermeyecekti. Onu ittim. Sallandı ve yüz üstü yere kapandı. Elimde olmayarak kendisini koruyamayan bu ilâhın durumuna güldüm. Fakat oradan süratli bir şekilde kaçarak eve döndüm. Tâ ki puta tapanlar beni görüp bana bir zarar vermesinler.”

Hz. Ebû Bekir (r.a.) cahiliye döneminde içki içmez ve şöyle der idi: “Ben içki içmemekle namusumu ve insanlığımı koruyorum. Zira içki içen kimse aklı kaybediyor ve sarhoş olunca insanlıktan çıkıyor.” Nebî (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Nebîlerden, Resûller’den sonra Ebû Bekir’den daha fazîletli bir zat üzerine güneş doğmuş değildir.” (Buharî) Diğer bir hadîs-i şerîfte de:* “Cebrâil, bana haber verdi ki, senden sonra ümmetimin en hayırlısı Ebû Bekir’dir.”(Müslim)*

(Muhammed Mütevelli Şaravî,Cennetle Müjdelenen On Sahâbî, s.15-16)

 

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 13:51
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1248
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2216782

Haberler

Yükün dürüstlükse gücün düşer belki ama başın düşmez.

 

Kızılderili Atasözü